Nutriţie,dietă,sport şi cam tot ce poate să îmi treacă prin cap

Soluţii pentru o alimentaţie sănătoasă şi o viaţă activă

Scrie un comentariu

Imagine

          Orice moment este ideal pentru a face o schimbare. Nu programa schimbarea pe săptămâna viitoare, sau luna viitoare, sau înainte de vară. Începe de azi. Azi este cea mai potrivită zi. Cât mai repede începi, cu atât e mai bine pentru tine şi corpul tău.

Uite câţiva paşi care să te îndrume:

1. Fă un jurnal alimentar, unde să notezi alimente, băuturi, când, cum, de ce? Ce ai simţit în momentul consumului? Ce te face să mănânci mai mult, sau mai puţin? Cânt eşti stresat? Plictisit? Te uiţi la televizor?

2. Stabileşte obiective, şi nu obiective majore, de exemplu, scăderea nivelului de colesterol, şi niciodată nu uita să fi realist! Nu trebuie să nu mai mănânci nimic din ce îţi place, nu te depriva de aceste plăceri, încearcă să le faci mai sănătoase, sau dacă nu, cel puţin mai rare, până nu o să le mai simţi nevoia.

3. Fă un plan de atac: Nu generaliza, nu trebuie să îţi impui lucruri generale, ca şi: Vreau să mănânc mai sănătos, stabileşte pe rând, de exemplu: O să mănânc mai multe legume, şi tot aşa , pe rând o să ajungi la toate.

4. Răbdare, răbdare, răbdare, nimic nu vine peste noaptea, trebuie motivaţie, sacrificii, efort, încurajare. Chiar dacă rezultatele o să apară doar peste câteva luni, ţine minte, că paşii mici sunt siguri!

5. Monitorizează progresele! Dacă într-o zi, două, o săptămână, etc. ai sărit peste program, nu te abate de la tot, poţi oricând să o iei de la început!

6. Caută ajutor specializat de la un profesionist în nutriţie. Acesta te poate ajuta să faci lucrurile mai uşor! O să te îndrume, motiveze, şi o să îţi ofere toată informaţia necesară. Să nu mai vorbim de susţinere.

7. Trebuie să nu uiţi să te răsplăteşti pentru eforturi! Şi când zic răsplătit, nu mă refer la un tort cu ciocolată de fiecare dată J. Mă refer la o garderobă nouă, o excursie mult dorită, un concert, o bicicletă nouă, etc. Ceva să te ajute şi să te facă să te simţi mai bine, pentru că meriţi.

8. Evaluează planul în fiecare lună, sau măcar odată la două luni. Doar aşa o să observi ce schimbări au apărut, şi poţi să stabileşti noi obiective.

Lasă un comentariu