Nutriţie,dietă,sport şi cam tot ce poate să îmi treacă prin cap

De ce o dietă nu funcționează tot timpul?

2 comentarii

Imagine

De ce nu funcționează pe termen lung?

Deoarece nu este o dietă!(și aici probabil mă repet) este mai mult o rutină, unele reguli sau pași care trebuie să îi urmezi pentru a avea un stil de viață mai sănătos. (Și da, normal că sunt modele de planuri alimentare, dar acele modele sunt personalizate după o discuție cu un specialist, nu sunt luate de pe internet, pentru că a funcționat pentru x și y:).)

Când spui dietă nu trebuie să te gândești la ceva temporar, dacă vrei să apelezi la un nutriționist acesta o să îți explice cum, ce și de ce trebuie să faci aceste schimbări, și ce efecte o să aibă asupra stării tale de sănătate, plus, asupra aspectului fizic. Și când zic aspect fizic mă refer nu doar la kilograme în plus, ci și la o piele mai frumoasă, păr, unghii, și tot ce vine odată cu o alimentație sănătoasă.

Unele diete tip poate sunt eficiente pentru unele persoane, dar cine o să poată să țină această dietă toată viața?

Un specialist o să caute cauza problemei, nu o să îți pună la dispoziție o dietă fără să te întrebe ce părere ai! Ai putea să faci aceste schimbări? Cu ce ai vrea să începi?

Există o problemă emoțională care te oprește să faci asta sau te face să cedezi în unele momente?

Aceste date sunt mai mult decât importante, iar dacă nu te ascultă și nu te întreabă aceste lucruri, cu siguranță trebuie să apelezi la altcineva.

În primul rând trebuie să învățăm să mâncăm în așa fel încât să ne hrănim corpul și mintea, nu doar să înlăturăm senzația de foame.

Trebuie să aflăm cauza care ne face să mâncăm prea mult, prea puțin sau  nesănătos.

Trebuie să aflăm ce proprietăți au alimentele și ce alimente alegem? Cum ne hrănesc?

Trebuie să avem o relație deschisă cu propriul corp, să îl înțelegem și să îl ascultăm. Ce ne place și cum putem să tranformăm aceste alegeri în ceva sănătos?

Și nu în ultimul rând, trebuie tot timpul să fim hotărâți că vrem să facem această schimbare și să știm de ce avem nevoie de asta? Care sunt avantajele, dar dezavantajele?

2 gânduri despre „De ce o dietă nu funcționează tot timpul?

  1. Da! Foarte frumos „reportajul” 🙂 spun eu mai mult educativ…ceea ce e foarte bine!!! Te felicit pt ceea ce faci 🙂

Lasă un comentariu